Ajutoare alimentare, pline cu insecte. Nimeni nu-și asumă vina: „Poate să fie de la noi, dar pot fi și de la ei, sau răufăcători”


Situație revoltătoare într-o comună din Maramureș. Localnicii au primit ajutoare alimentare plătite cu bani de la Uniunea Europeană, iar prin  pungile de orez au găsit insecte. Prefectura Maramureș a deschis deja o anchetă și va verifica toate pachetele din acest program . 

Pline cu insecte, așa arată pungile cu alimente pe care le-a primit o familie din Coaș, județul Maramureș. Deși orezul era sigilat, prin interior mișunau insecte.

Acest lucru a fost și confirmat de cei de la ANSVSA, care în secunda următoare au făcut un control, s-a făcut sechestru pe acele produse și s-a demarat o anchetă. Este vorba de un pachet care s-a rătăcit probabil, din eroarea celor de la societatea de distribuție. Acele loturi verificate nu corespundeau cu lotul care apărea pe această cutie, ca atare, este dintr-un alt lot. Din informațiile pe care le avem este un lot care s-a distribuit în luna martie în altă zonă. Probabil a rămas în depozit și dintr-o eroare s-a încărcat pe acest transport”, a declarat prefectul județului Maramureș. 

45 de pachete cu alimente au ajuns în localitatea Coaș, la finalul lunii noiembrie. Au fost depozitate, pe termen scurt, în căminul cultural. „Primăria comunei Coaș, la fel ca toate primăriile din această țară, reprezintă ultima veriga în lanțul de distribuție al acestor ajutoare alimentare. Noi le primim sigilate și le dăm oamenilor la fel. Cele trei pungi de orez erau în termen de valabilitate și erau sigilate”, explică reprezentantul primăriei Coaș.

O situație similară a fost sesizată și în Sighetu Marmației. Acolo, în orez erau viermi. Toate pachetele distribuite în țară sunt ambalate, sigilate și distribuite de o singură societate, cu sediul în București.

Noi distribuim cam 400.000 de pachete, acuma dacă omul a plecat cu el acasă, nu știu ce s-a întâmplat. Nu spun că este sau nu este adevărat, sau că nu s-a întâmplat la noi. Cutiile au fost înlocuite, poate că loturile au fost amestecate, nu excludem să fie de la noi, dar noi am verificat, și la noi în depozit nu există așa ceva. Poate să fie o greșeală de la noi, dar pot fi și de la ei, sau răufăcători. Avem toate spațiile autorizate”, spune reprezentantul firmei de distribuție, potrivit Digi24. 

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană ajung la aproximativ 1,18 milioane de români. Fiecare pachet, în valoare de 190 de lei, conține făină, orez, ulei, zahăr, conserve de carne, gemuri și compoturi.


Comentarii Facebook