VIDEO - Imagini dramatice după ce o furtună puternică a răsturnat un vas. 31 de oameni au dispărut în apele agitate


Un vas al marinei tailandeze s-a răsturnat pe mare, duminică, 18 decembrie, în timpul unei furtuni foarte puternice. În urma scufundării peste 100 de marinari s-au pierduți în apele agitate ale oceanului, relatează BBC.

Autoritățile tailandeze au anunțat, luni, 19 decembrie, că încă mai sunt 31 de oameni pierduți pe mare, iar salvatorii  încearcă să-i găsească și să-i scoată din apă. Nu au fost raportate decese până acum, însă trei membri ai echipajului navei sunt în stare critică.

Oficialii spun că vasul s-a scufundat după ce a început să ia apă, fiindu-i inundată carena. Un scurtcircuit a provocat dezastrul, apoi echipajul s-a străduit să țină nava pe linia de plutire fără energie electrică. Vasul s-a scufundat în jurul orei locale 23:30, duminică.

Vasul se afla într-o misiune de patulare la doar 32 de kilometri de coasta regiunii Bang Saphan, în provincia Prachuap Khiri Khan când a fost prins în furtună. Imaginile și clipurile video publicate pe pagina de Twitter a marinei thailandeze arată vasul căzut pe o parte, și echipe de salvatori în bărci căutând supraviețuitori în apele agitate.

Trei vase de ajutor și elicoptere au fost trimise să găsească supraviețuitori, dar doar fregata HTMAS Kraburi a ajuns la vas înainte ca acesta să se scufunde complet. Dintre cei 106 membri ai echipajului, fregata a reușit să salveze 78, continuând chiar și acum operațiunea de salvare a celorlalți. 

Luni dimineața, operațiunea de căutare a fost oprită pentru un timp, în  apă afându-se în continuare 31 de oameni, conform unui comunicat oficial al marinei.


Comentarii Facebook