VIDEO/FOTO - Fostul premier japonez, Shinzo Abe, împușcat, în această dimineață, în timp ce susținea un discurs la un miting electoral


Shinzo Abe, fostul premier japonez, a fost împușcat, în această dimineață, în timp ce susținea un discurs la un miting electoral, în orașul Nala. Momentul a fost surprins de televiziunea de stat.  Potrivit CNN, Shinzo Abe a fost transportat la spital în stare critică.

Polițiștii au arestat un bărbat suspect de tentativă de omor și au confiscat arma găsită la fața locului. Din primele informații se pare că este vorba despre o armă artizanală. O sursă guvernamentală a indicat pentru Kyodo că suspectul reţinut este un fost membru al Forţelor de autoapărare (armata niponă).

kyoto reuters 1.jpg

Politicianul se afla în picioare în timp ce susținea un discurs de campanie electorală înaintea alegerilor de duminică pentru camera superioară a parlamentului, notează Mediafax.

Atenție! Urmează imagini cu impact emoțional!

 

Principalele formaţiuni politice din Japonia şi-au suspendat campania în vederea alegerilor legislative de duminică, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat, informează Reuters, dpa şi Kyodo.

Premierul Fumio Kishida a plecat din prefectura Yamagata (nord) pentru a reveni la Tokyo, iar guvernul său a creat o celulă de criză, toţi membrii cabinetului fiind rugaţi să se reunească în capitala ţării, potrivit Agerpres.

reuters kyoto.jpg

Sursa Foto: Reuters 

Comentarii Facebook