VIDEO - Fostul președinte al SUA, George Bush, a încurcat Ucraina cu Irak: „O invazie brutală a Irakului... Adică a Ucrainei”. Sala a izbucnit în râs


Fostul președinte american Geroge W. Bush a spus, din greșeală, că invazia în Irak este brutală și nejustificată. Fostul șef de stat al SUA a vrut să se refere la invazia Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters. Gafa lui Bush s-a viralizat pe Twitter în mai puțin de o oră, timp în care a vorbit despre războiul din Ucraina. 

Fostul președinte al SUA și-a rectificat greșeala în câteva secunde 

Momentul de confuzie s-a produs când fostul președinte susținea un discurs la un  eveniment din Dallas, în timp ce aducea critici severe sistemului politic rus. Imaginile postate de jurnalistul Michael Williams de la Dallas News au strâns peste opt milioane de vizualizări pe Twitter.

Rezultatul este o absenţă a frânelor şi contraponderilor în Rusia şi decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată şi brutală în Irak”, a declarat George W. Bush, realizând imediat gafa dând din cap: „Am vrut să spun, în Ucraina!”.

 

El a pus în glumă această greşeală pe seama vârstei sale, în timp ce publicul a izbucnit în râs. În 2003, când George W. Bush era preşedinte, SUA au invadat Irakul, justificându-şi decizia prin prezenţa unor arme de distrugere în masă în această ţară, arme care niciodată nu au fost găsite. Conflictul care a urmat s-a soldat cu sute de mii de morţi şi un număr mult mai mare de persoane strămutate.

Zelenski a fost comparat cu Winston Churchill 

Fostul preşedinte american l-a comparat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski cu premierul britanic Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, condamnându-l pe şeful statului rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei în Ucraina la 24 februarie.


Comentarii Facebook