Țara care a legalizat sinuciderea asistată. Proiectul de lege permite eutanasierea pacienților aflați pe patul de moarte


Un proiect de lege care legalizează sinuciderea asistată a fost adoptat de Parlamentul New South Wales din Australia, după 5 ani de dezbateri intense. Acesta le permite pacienților cu boli terminale să fie eutanasiaţi. 

Legea a primit 23 de voturi pentru și 15 împotrivă în Camera Superioară a statului, după ce membrii au dezbătut aproape 100 de amendamente de miercuri seara și până joi pentru a ajunge în final la o decizie concretă. Legea controversată, care aliniază statul New South Wales cu restul Australiei, subliniază faptul că moartea asistată voluntară va fi posibilă începând în următoarele 18 luni.

Ambele partide majoritare ale statului au hotărât permiterea votării, după ce subiectul a fost aprins dezbătut timp de cinci ani înainte de a ajunge în cele din urmă la o decizie. Deputatul independent Alex Greenwich a prezentat proiectul de lege în parlament la sfârșitul anului trecut, cu 28 de co-sponsori din tot spectrul politic, relatează Daily Mail. 

El a spus că legislația este despre „onestitate și compasiune” pentru cei care suferă, în timp ce ministrul de finanțe al Partidului Liberal, Damien Tudehope, a numit legea o „greșeală îngrozitoare”.

Comentarii Facebook