VIDEO - Elev umilit, lovit și pus cu capul în WC, la un liceu: „Gata, hai, nu te teme. Noi ne jucăm așa, suntem prieteni buni”


Situație revoltătoare la un liceu din Bacău. Un elev a fost umilit în toaleta unei băi de către un coleg, iar imaginile publicate pe mai multe rețele de socializare au provocat un val de indignare printre internauți

Inspectorul școlar general din cadrul ISJ Bacău s-a deplasat la fața locului pentru a face investigații. Și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție s-au sesizat și efectuează verificări la unitatea de învățământ. 

Imagini și informații ce pot avea impact emoțional

Eu vreau să vomit și tu trebuie să mă ții de cap. Așa mă ții!”, i-a spus agresorul. Întrebat de ce l-a lovit, bătăușul a început din nou să-i dea cu palmele peste față. Ba chiar a avut curajul să prezinte totul ca o „joacă între prieteni”. „Gata, hai, nu te teme. Noi ne jucăm așa, suntem prieteni buni, eu glumesc cu tine. Ai văzut, și tu mi-ai dat două palme”, a spus agresorul. În tot acest timp niciunul dintre martori nu a intervenit. După cum se întâmplă în astfel de situații, imaginile au apărut pe internet și au stârnit un val de indignare. Postarea publicată pe Facebook a strâns peste 1.300 de distribuiri și sute de mesaje, notează Observator. 

Comentarii dure la adresa bătăușului și familiei acestuia

Vă spun eu cum se va întâmpla. Profesorii/poliția, se vor duce la el, îl vor mustra puțin. Poate familia va primi ceva amenda, el se va liniști câteva zile, apoi o va lua de la capăt. Asta pentru că legile nu sunt făcute în asa fel încât sa apere victimele”, a comentat un bărbat. „Nu este posibil așa ceva, nici nu am putut privi. Am rămas eu cu trauma, dar băiatul acela saracu de el! Există profesor de serviciu, există psihologi în școli, unde sunt? la cafele? Să se ia măsuri imediate și să fie trimis la scoala de corecție acest dobitoc!”, a fost de părere o femeie.

Ce spune Poliția din Bacău despre incidentul de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron”

La data de 31 ianuarie a.c, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care sunt surprinse acte de violență între elevi în cadrul unei unități de învățământ din mun. Bacău. În acest moment, polițiștii efectuează verificări la fața locului în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Totodată, a fost deschid un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea parchetului”, au transmis reprezentanții poliției.


Comentarii Facebook