O româncă a devenit eroina unei femei de 70 de ani bătută de soț. Bătrânica sărise dintr-o mașină aflată în mers, iar românca i-a oferit ajutor


Un episod de violență înforătoare a fost la un pas să se termine cu o tragedie. Doar intervenția curajoasă a unei românce a oprit un italian de 66 de ani să nu-și ducă la bun sfârșit atacul nemilos.

S-a întâmplat zilele trecute la Nettuno, în provincia Roma, acolo unde o rusoiacă de 70 de ani a fost luată la bătaie de propriul soț. Individul, un italian de 66 de ani, a mers la locul de muncă al femeii și, după ce a acuzat-o că i-ar fi furat banii, a apucat-o de braț și ținând-o nemișcată a început să o lovească repetat cu un bâtă lungă de aproximativ un metru în fața a numeroși martori, dintre care niciunul nu a intervenit să o ajute. Omul și-a târât apoi soția și a forțat-o să urce în mașina lui, pentru a se întoarce împreună acasă, unde evident intenționa să ducă la bun sfârșit pedeapsa, scrie Il Messaggero.

Șoferița româncă, singura care a oprit ca să o ajute pe femeia plină de sânge

Pe drum, italianul a continuat să-și lovească soția. La un moment dat, însă, în încercarea disperată de a se salva, rusoiaca a reușit să deschidă portiera masinii si s-a aruncat pe asfalt. Plină de sânge, a început să fugă de-a lungul șoselei, strigând după ajutor și încercând să oprească șoferii care treceau. Din păcate, toți și-au continuat drumul. Mai puțin o româncă de 32 de ani, care locuiește în Nettuno. Tânăra a oprit și, fără să ezite, a lăsat-o pe femeie să urce în mașină. În tot acest timp, soțul bătăuș o urma pe jos, cu bâta în mână, încercând să o prindă. Abia când a văzut-o lângă româncă a renunțat să o mai urmărească și s-a urcat din nou la volan, plecând spre locuința sa. 

Imediat, românca a dat alarma la 112, rămânând alături de rusoaica rănită și în stare de șoc.

Soțul bătăuș a ajuns la închisoare

Ajunși la adresa indicată, carabinierii au dat de agresor într-una dintre camere. Fuma o țigară și încă avea urme de sânge pe haine și pe brațe. Iar bâta cu care și-a lovit în mod repetat soția a fost găsită de polițiști în mașina italianului.

În timpul audierilor, bărbatul a încercat să se justifice, explicând că soţia îi furase banii. Însă versiunea victimei care, în lacrimi, le-a povestit agenților despre o viață de iad, alcătuită din abuzuri, privațiuni, amenințări și, mai ales, bătăi, era cu totul alta. În ciuda traiului de coșmar, rusoaica nu depusese niciodată plângere împotriva soțului ei cu speranța că, în timp, comportamentul lui se va schimba

Femeia a fost dusă la camera de urgență a spitalului Riuniti din Anzio și Nettuno pentru rănile suferite pe brațe și cap. În schimb, ușile închisorii Velletri s-au deschis pentru soțul violent.


Comentarii Facebook