VIDEO - Amenințare „tipic rusească”: Flota rusă din Pacific începe exerciții navale la care participă peste 40 de nave de război


Flota rusă din Pacific a început o serie de exerciți,i de o săptămână, care implică peste 40 de nave de război și 20 de aeronave, a anunțat vineri, 4 iunie, agenția de știri de stat TASS, citând Ministerul Apărării.

Exercițiile, programate să se desfășoare până la 10 iunie, vor implica căutarea de către nave a „submarinelor unui inamic simulat” și „elaborarea organizării apărării aeriene pentru grupuri tactice de nave pentru a efectua exerciții de antrenament de luptă asupra țintelor de suprafață și aeriene”, a precizat Ministerul Apărării într-o declarație, potrivit TASS.

 

Nava de comandă a Rusiei, Mareșalul Krylov, fregata Mareșalul Șapoșnikov, precum și un grup de nave și corvete antisubmarin mari, nave antisubmarin mici, nave de dragare a minelor, bărci de rachete și nave de sprijin vor acționa în zone desemnate din Oceanul Pacific în timpul exercițiilor, se arată în declarația ministerului.

Exercițiile au loc în contextul în care invazia Rusiei în Ucraina a ajuns vineri la 100 de zile. Armata ucraineană a susținut că unitățile rusești au „suferit pierderi semnificative în efective și echipamente” de la începutul războiului, la sfârșitul lunii februarie.


Comentarii Facebook