Miercuri 1 Februarie

Un tânăr a murit și alte două persoane sunt în comă din cauza unei supradoze de droguri, după ce au participat la festivalul SAGA


Un tânăr a murit în urma unei supradoze de droguri consumată în timpul festivalului SAGA Festival care are loc weekendul acesta la București, iar alți doi tineri sunt în stare foarte gravă la spitalul Floreasca, din același motiv. De la începutul festivalului ( vineri, 3 iunie) până în prezent, nu mai puțin de 21 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au consumat droguri de mare risc. 

Organizatorii SAGA Festival: „Saga festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise”

Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise”, au declarat oficial organizatorii festivalului. 

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens. În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital”, au mai adăugat aceștia.

Organizatorii festivalului, mesaj ferm la adresa participanților: „Publicul ar trebui să se bucure de experiență fără vreun fel de excese”

SAGA Festival este despre muzică, despre întâlnirea cu prietenii, despre siguranță participanților și informarea acestora, de aceea face încă o dată apel către festivalieri să se bucure de experiență unui astfel de eveniment fără stimulente care le pot pune viață în pericol și fără orice altfel de excese care pot dauna sănătății și integrității fizice și morale”, au încheiat organizatorii SAGA Festival.


Comentarii Facebook