Vezi care sunt orașele finaliste pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024. Câștigătorul va fi anunțat la Cluj


Trei oraşe din România merg mai departe în finala competiţiei care va desemna Capitala Tineretului din ţara noastră în 2024.

Oraviţa, Ploieşti şi Vaslui sunt oraşele care merg mai departe în finala competiţiei în urma încheierii primei etape de jurizare, unde au candidat Bistriţa, Oraviţa, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea şi Vaslui la titlul de Capitala Tineretului din România 2024.

Începând cu data de 12 iulie a început cea de-a doua rundă, în care finalistele trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură până pe 31 august. Oraşul câştigător va fi anunţat la Cluj-Napoca, în 17 septembrie, în cadrul Summitului Tinerilor

„Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2024 va primi şi un premiu în valoare de 50.000 de euro

Programul „Capitala Tineretului din România” funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015, şi a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR).

Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iaşi, iar în prezent, Constanţa poartă acest titlu.

În fiecare an se alege o „capitală a tineretului”

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. 

Cu fiecare oraș care va deține titlul de Capitala Tineretului din România, acest cadru se va transforma într-unul cu impact național, cu beneficii pe termen lung asupra țării noastre. Astfel, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor.


Comentarii Facebook