Sambata 1 Octombrie

Un tânăr de 29 de ani a supraviețuit nouă ore agățat de o stâncă. Tânărul dispăruse în mare, după ce a intrat să facă o baie la miezul nopții


Tânărul în vârstă de 29 de ani, pe numele său Mattia Veronese, care la ora unu dimineața hotărâse să înoate alături de patru prieteni pe plaja Barricata, a dispărut fără urmă. Cum acesta a fost de negăsit, prietenii săi au dat alarma și carabinierii au început căutările împreună cu angajații Autorității Portuare din Chioggia (Veneția) și pompierii din Adria (Rovigo).

Italianul s-a agățat de viață, timp de nouă ore

Se pare că bărbatul se agățase de stâncile din largul coastei Santa Giulia. A stat acolo aproape nouă ore, încercând cu disperare să se agaţe de viaţă, trăind cele mai cumplite clipe din viaţa sa. În cele din urmă, autorităţile au reuşit să îi dea de urmă şi a fost transportat la spitalul din Chioggia pentru examinare, notează la Repubblica

În timpul operaţiunii au intervenit inclusiv scafandrii pompierilor din Vicenza, precum și specialiștii SAPR (protecție civilă). Căutările au fost îngreunate din cauza valurilor foarte mari. În sprijinul Autorității Portuare a intervenit un elicopter SAR al Forțelor Aeriene Italiene, care a survolat zona timp de peste două ore, între orele 5:00 și 7:00.

Mama italianului, Loretta Grandi, și-a putut întâlni fiul la spital la scurt timp după ora 13:00: „Mi-a spus -Am făcut-o, m-am descurcat singur”. „Are răni ușoare, este foarte obosit, a băut multă apă de mare. Am vorbit cu el,mi-a povestit despre aventură. A făcut doi pași și a găsit valul care l-a scos din mare. Apoi a ajuns pe stânci și a stat acolo până la șase dimineața, a încercat să meargă, dar aluneca. Vedea luminile, elicopterul şi drona, dar nu se putea face auzit”, a mai adăugat femeia. Tânărul, care a ţinut cu orice preţ de viaţă, se recuperează.


Comentarii Facebook