Un român s-a dat drept mafiot rus pentru a înșela un spaniol. A pus la cale un întreg scenariu, inclusiv o urmărire ca în filme


Un român, împreună cu doi spanioli au fost autorii unei escrocherii, parcă ruptă din filmele de acțiune.

Astfel, având cunoștință de dificultățile financiare ale unui om de afaceri local, cei doi spanioli s-au dat drept agenți comisionari, și au spus că pot să îl ajute pe bărbat cu niște bani pentru a-i susține afacerea, proveniți de la un investitor cu legături în mafia rusă, rol care urma să fie jucat de român, informează stiridiaspora.ro. 

Astfel, cei doi falși intermediari au organizat o întâlnire cu presupusul investitor, făcându-l să creadă că acesta are la dispoziție 500.000 de euro, suma pe care o purta într-o geantă de sport. 

După aceea, escrocii au simulat o urmărire, convingându-l pe afacerist că o mașină de poliție se află pe urmele lor. Aceștia l-au convins pe bărbat să arunce geanta cu presupușii bani și arme, pentru a scăpa de eventualele dovezi în caz că sunt prinși de poliție 

Investitorul rus, defapt escroc român, l-a învinuit pe bărbat pentru pierderea banilor, cerându-i plătească o despăgubire de 75.000 de euro în 24 de ore, sub amenințarea unui atac violent asupra lui sau a familiei sale.

Omul a reușit să anunțe poliția iar cei trei au fost arestați, fiind prinși în flagrant,  de agenții Poliției Naționale din orașul spaniol El Ejido. 


Comentarii Facebook