Duminica 28 Aprilie

Cristian Tudor Popescu, declarație controversată despre o cunoscută activistă de mediu: „Nu cred că am mai văzut vreodată o făptură mai sinistră”


Gazertarul Cristian Tudor Popescu a făcut o declarație controversată la adresa activistei de mediu Greta Thunberg.  Acesta a numit-o sinistră, asemănând-o cu căpetenia dracilor. 

,,Binecuvântați animalele și copiii

Nu sunt tot timpul rațional. De când am dat cu ochii prima oară de Greta Thunberg, mi-am imaginat că așa trebuie să arate personajul principal dintr-un film despre copilăria și adolescența lui Scaraoțchi (n.r denumire dată căpeteniei dracilor) Nu cred că am văzut vreodată o făptură mai sinistră, înveșmântată în cea mai luminoasă idee de pe acest Pământ.” a scris jurnalistului. 

WhatsApp Image 2023-11-15 at 12.16.06_7ffb17c1.jpg

Mulți fani au fost dezamăgiți de postarea gazetarului, invocând faptul că că mesajul transmis de aceasta este mai important decât aspectul sau comportamentul ei. 

,,De fapt,scrierea dvoastra este un omagiu pentru purtătoarea unui mesaj nobil pentru omenire,pe care,inocent il striga o fetita care,datorită problemelor medicale,iese din standardele frumuseții vârstei ei! Așa cred si eu,Greta este cu mult deasupra celor care comentează la postarea dvoastra!”

,,Anumite prejudecăți ar trebui să vi le cenzurați. Nu se poate ca un jurnalist "educat" să publice asemenea gânduri despre o persoană cu autism.”

,,Ai pus o poza cu o adolescenta autista, activista de mediu. O numesti "cea mai sinistra fiinta pe care ai vazut-o". Hai nu zau? Cea mai sinistra fiinta e o activista de mediu de pe pamantul asta? Mai trista si sinistra este postarea asta. M-ati dezamagit, si in ultimul timp tot dezamagiti.’’, au răspuns câțiva dintre urmăritorii lui CTP. 

Ații au fost însă, de acord cu jurnalistul. 

,,Da chiar asa am simțit și eu de când am văzut-o prima data, numai ca pur și simplu nu am fost în stare să-mi exprim aceasta simțire într-un text sau fraza. Total de acord cu dumneavoastră domnule”

,,E schimonosită pentru că e falsă. Ca un actor mediocru. Sau un actor care nu reușește să empatizeze nici cu personajul pe care îl joacă, nici cu publicul."

,,Stimate domnule Cristian Tudor Popescu, ați fost și sunteți , Cap Limpede. Vă mulțumesc pentru că ne transmiteți prin ceea ce spuneți ori scrieți , acea pura rațiune. Sper sa ne fie de folos. Sa nu fim Greta!”, au scris câțiva din fanii gazetarului. 

Unii au văzut însă, o asemănare între jurnalist și activistă.

,,E din același aluat ca și tine, doar că e mai tânără. Cu copiii trebuie să ai răbdare.”

,,Doar eu văd o asemănare între ea și autor?”

Greta Thunberg este o activistă  suedeză care a devenit celebră în urma grevelor sale școlare pentru mediu. 


Comentarii Facebook