Un copil doarme pe jos, într-un salon de spital. Replica managerului: ”În România, vara e cald”


Un copil de 3 ani a fost fotografiat când dormea pe jos, în salon spitalului Grigore Alexandrescu, unde era internat. Căldura era insuportabilă și cel mic a decis să se întindă pe jos.

Copilul suferise o intervenție chirurgicală. ”Uneori, când intram în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culcă pe podeaua rece. 

Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu.

În mod normal, pacienții care au plăgi deschise ar trebui să stea în saloane dotate cu sistem de climatizare care nu doar ventilează și răcoresc aerul, dar îl și sterilizează”, a explicat un cadru medical, care l-a surprins pe copil, pe jos. 

Managerul unității în loc să își ceară scuze că nu sunt condiții corespunzătoare a declarat că: ”Nu există aer condiționat. Nici nu avem voie să montăm unități de aer condiționat în saloane unde sunt pacienți cu plăgi deschise. Ar exista riscul apariției infecțiilor.

Aerul trebuie filtrat. Dar în saloane există o temperatură acceptabilă, pentru că sunt răcorite indirect. Pe holuri sunt montate aparate de aer condiționat de 24.000 BTU. 

În România, vara e cald. Nimeni nu e perfect”, a explicat, pentru Libertatea, managerul Spitalului de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, Alexandru Ulici.

Comentarii Facebook