Miercuri 1 Februarie

Trucul cu care se laudă șoferii români pe TikTok. Dacă sunt prinși, se vor alege cu dosar penal, spun polițiștii


Trucul cu banda de izolat pe numărul de înmatriculare a devenit un trend pe TikTok. Șoferii români se laudă că scapă astfel, însă mulţi nu înţeleg motivul pentru care un şofer ar recurge la o astfel de metodă, având în vedere că reprezintă o infracţiune.

Concret, şoferii îşi modifică literele de pe plăcuţele de înmatriculare folosind bucăţi de bandă de izolat. Spre exemplu, şoferii se filmează când modifică litera F în litera E, C în O şi aşa mai departe. Prin această metodă, şoferii vor să arate că au găsit metoda prin care scapă de amenzile de viteză sau rovinietă, însă, dacă sunt prinşi aceştia sunt pasibil de dosar penal, scrie Antena 3.

Poliţiştii spun că şoferii, care s-au filmat şi apoi au urcat clipurile video pe TikTok, nu pot fi anchetaţi, având în vedere că maşinile stau pe loc. Totodată, poliţiştii spun că este o idee proastă pentru a scăpa de amenzi, având în vedere că, în cazul în care sunt prinşi, şoferii se vor alege cu dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, notează sursa citată. 

Clipurile video de pe TikTok au devenit virale, având în numai câteva zile, sute de mii sau chiar peste un milion de vizualizări. Mulţi dintre cei care le-au văzut au spus că „nu înţeleg trendul", iar mulţi dintre ei au luat în râs trucul găsit pentru a scăpa de amenzi.

Comentarii Facebook