Ucraina este unită în fața rușilor: ”Nu ne temem de nimeni” - VIDEO


Ucrainenii au cântat imnul național miercuri, 16 februarie, când sursele politice Occidentale anunțau o iminentă invazie a Rusiei, relatează Reuters.

Steagurile Ucrainene au a fluturat pe toate clădirile publice în ”Ziua Unității”, o sărbătoare anunțată de președintele Volodimir Zelenski săptămâna aceasta, când rușii stau cu glonțul pe țeavă la graniță. 

Pe bulevardul Hreșciatîk din Kiev, una din principalele artere ale capitalei, steagurile împodobeau clădirile guvernamentale. Oamenii au spus că pentru ei aceasta e o zi obișnuită.

Doar o zi normală, dar aceste steaguri sunt aici cu un scop, să arate că nu ne temem de nimeni. Nu ne-au speriat”, a spus Mikola, care lucrează la un mic stand de cafea.

Toată lumea vrea să ne sperie, dar suntem aici și aici vom rămâne”, a spus Ludmila, o pensionară care purta un mic steag ucrainean la reverul hainei.

Pe stadionul olimpic din Kiev a fost derulat un steag lung de 200 de metri, iar președintele Zelenski a spus că ucrainenii sunt uniți în jurul unei dorințe comune ”de a trăi în pace, fericiți, într-o familie”.

Zelenski le-a cerut ucrainenilor să posteze pe rețelele sociale imagini și videoclipuri cu steagul ucrainean și să adauge hashtag-uri. Pe Instagram, utilizatorii au postat sub #UnityDay.

Comentarii Facebook