Trupele ucrainene susțin că au mai eliminat un colonel rus, lângă Mariupol. Ar fi al 15-lea ofiţer de rang înalt care îşi pierde viaţa în război


Războiul din Ucraina a ajuns la ziua 28, iar pierderile de vieți omenești sunt uriașe atât de partea ucrainenilor cât și de cea a rușilor.

Armata ucraineană anunţă că a scos din joc un alt ofiţer de rang înalt al ruşilor. Este vorba despre colonelul Alexei Sharov, comandantul brigăzii marine 810, care ar fi fost ucis lângă Mariupol. Acesta ar fi al 15-lea ofiţer de rang superior pe care armata rusă îl pierde în Ucraina. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată de partea rusă.

Pentagonul estimează că Rusia a pierdut 7.000 de oameni de la începutul războiului. Autorităţile ucrainene spun că numărul este cel puţin dublu. De partea cealaltă, Ministerul Apărării din Rusia afirmă că, oficial, mai puţin de 500 de soldaţi şi-au pierdut viaţa în Ucraina. La începutul săptămânii unul dintre cele mai importante ziare din Rusia, o publicaţie pro-Kremlin, a publicat informaţia conform căreia 9.861 de militari ruşi au murit în Ucraina, iar alţi 16.153 au fost răniţi. Ştirea a fost însă ştearsă complet după câteva minute.

Citește și: Un ziar din Rusia ar fi publicat „din greșeală” un bilanț al soldaților ruși uciși în Ucraina. Informația a fost ștearsă imediat





Comentarii Facebook