Vineri 24 Martie

Trupa Zdob şi Zdub, după finala Eurovision: „Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat”


Zdob și Zdub, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2022, a transmis un mesaj de mulțumire fanilor și a felicitat echipele României și Ucrainei. De asemenea, ei au transmis internauților nemulțumiți de punctajul obținut că voturile unor jurii naționale au fost anulate de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU). 

Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat. Căutati în internet declaraţia EBU. Voturile din 6 ţări au fost anulte”, au scris artiștii pe pagina de Facebook. 

Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Mulţumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitări!!! Europa, felicitari! Drag public, MULŢUMIM!”, au transmis membrii trupei.

Citește și: Votul României la Eurovision 2022 a fost anulat din cauza unor suspiciuni de fraudă în sistemul de votare

Organizatorul Eurovision 2022 a anunțat că a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli. Printre juriile descalificate se numără și juriul din România, alături de cele din Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 7, după ce au obținut un punctaj de 253 de voturi. România, prin wrs, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte. Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”.


Comentarii Facebook