Luni 26 Septembrie

Ucraina confirmă că negocierile de pace cu Rusia au fost suspendate: „Nu înțelege că războiul nu mai decurge conform planurilor Rusiei”


Mihail Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat că negocierile de pace cu Rusia sunt acum „în pauză”, enumerând mai multe motive pentru situație, relatează Ukraîinska Pravda.

Procesul de negociere este într-adevăr în pauză. De ce? Există mai multe motive. Rusia nu demonstrează o înțelegere cheie a proceselor de astăzi din lume și a rolului său extrem de negativ. În al doilea rând, Rusia nu înțelege că în niciun fel războiul nu mai decurge conform regulilor, programului sau planurilor Rusiei”, a declarat el marți.

„Rezistența Ucrainei și rezistența profesionistă este în creștere. Prin urmare, niciun obiectiv al Federației Ruse nu va fi atins”, a mai spus el.

Comentariile sale vin în contextul în care la televiziunile de stat rusești au început să apară voci care avertizează că războiul nu merge conform planului și că trebuie regândit. Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, a avertizat de asemenea într-o postare făcută pe canalul său de Telegram că noua ofensivă a armatei ruse din estul Ucrainei a eșuat și că Rusia trebuie să se pregătească pentru un război „dificil de durată”, scrie Hotnews.ro.

Comentarii Facebook