Duminica 28 Aprilie

Top 100 cele mai bune bucătării din lume! Pe ce loc este România și ce preparat de la noi este cel mai apreciat


România ocupă locul 29 în topul celor mai bune 100 de bucătării din lume, iar ciorba rădăuțeană este foarte apreciată, fiind plasată pe locul 33.

Clasamentul realizat de TasteAtlas cuprinde cele mai bune bucătării și feluri de mâncare și a fost realizat pe baza câtorva sute de mii de aprecieri, venite din toate colțurile lumii.

România este pe locul 29 în cele 100 de țări luate în calcul, cu un punctaj de 4,36 din 5.

Cu această notă, România se află la egalitate cu Bulgaria și Malaysia, dar ne-am clasat în fața acestora datorită rating-urilor mai mari obținute de preparatul tradițional.

Din România, sunt apreciate ca produse salamul de Sibiu, magiunul de Topoloveni, babicul, telemeaua de Ibănești și brânza de burduf.

Cu toate acestea, în clasamentul privind cel mai bun preparat ciorba rădăuțeană este s-a clasat pe locul 33 în lume. Aceasta a apărut relativ recent, fiind inventată în urmă cu 40 de ani, dar este extrem de apreciată și cunoscută.

De fapt, nota de 4,57 obținută de ciorba rădăuțeană este aceeași cu a altor cinci preparate tradiționale din alte țări: zeyton parvardeh (Iran), foccacia di Reco col formaggio (Italia), chilaquiles (Mexic), khinkali (Georgia) și tonkotsu ramen (Japonia).

Pe de altă parte, ciorba rădăuțeană este singurul fel de mâncare românesc din Top 100, în care se găsesc țări reprezentate de mai multe preparate tradiționale.

În dreptul ciorbei rădăuțene, prezentată la modul general ca o supă de pui, ghidul menționează restaurantele Național din Rădăuți și La Baciu, din Câmpulung Moldovenesc.

Cel mai gustos preparat tradițional din lume a fost apreciat pentru 2023 ca fiind picanha, un fel de mâncare din carne din Brazilia, urmat de pâinea malaieziană roti canai și preparatul prăjit tailandez phat kaphrao.

Clasamentul TasteAtlas pentru 2023 mai cuprinde topul orașelor cu destinații gastronomice, al produselor alimentare și ingredientelor din lume, precum și liste cu restaurante și cele mai bune cărți de bucate.

62410581.jpg

62410580.jpg

Comentarii Facebook