Tânărul care a pulverizat cu spray cu piper într-un club în timpul unui concert, audiat de poliție. O anchetă penală a fost deschisă


Individul bănuit că ar fi pulverizat cu un spray cu piper sâmbătă noaptea, la un concert destinat liceenilo din capitală, și a provocat busculadă la ieșire, a fost identificat de către polițiștii din București.

Tânărul este audiat în aceste momente la secția de poliție, acolo unde a ajuns și organizatorul concertului. Cel puțin deocamdată, poliția nu a dezvăluitt identitatea individului, însă surse apropiate anchetei afirmă că este vorba despre un tânăr de 18 ani. 

Tânărul va trebui să le dea explicații polițiștilor cu privire la gestul său, faptul că în timpul unui concert organizat într-un spațiu expozițional din Sectorul 1 ar fi utilizat un spray lacrimogen, ceea ce a dus la afectarea ochilor mai multor tineri aflați în jurul lui și care apoi a provocat o busculadă la ieșire, adolescenții intrând în panică.

Vezi și: VIDEO - Panică într-un club. În jur de 300 de tineri s-au călcat în picioare pentru a-şi salva viaţa. „A fost ca la Colectiv, era să murim” 

Tinerii s-au călcat în picioare în încercarea de a ieși, moment în care au fost alertate poliția și echipajele de salvare care au trimis în zonă mai multe ambulanțe.

Nouă dintre cei care au avut de suferit au primit îngrijiri medicale la fața locului, starea lor nefiind atât de gravă încât să fie duși la spital. Câteva zeci de minute mai târziu, o altă participantă la acest concert a ajuns la camera de gardă. Și în cazul ei, din fericire, lucrurile au stat suficient de bine încât să nu fie internată.

Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă penală în acest caz

Pedeapsa maximă pe care individul o riscă este de doi ani de închisoare. Însă nu este singurul chemat să dea explicații. Și organizatorul concertului, un tânăr, este prezent pentru a le povesti polițiștilor cum a organizat acest concert, ce măsuri de precauție și mai ales de securitate și-a luat, potrivit ȘtirileProTv.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a demarat, la rândul său, o investigație legată de spațiul în care a avut loc concertul și dacă organizatorul avea măsurile de securitate la incendiu. Imaginile din acel moment arată că o singură ușă de acces era disponibilă.



Comentarii Facebook