Declarații revoltătoare de la „măcelarul din Mariupol”. Călăul susține că ucrainenii se pregătesc să-și bombardeze bisericile de Paște


Rusia a avertizat luni că Ucraina plănuiește, „cu sprijinul țărilor occidentale”, să bombardeze mai multe catedrale și biserici ortodoxe ucrainene în noaptea de Paște, relatează TASS. Situația pare similară altor momente, când propaganda rusă a dat vina pentru crimele sale de război pe seama revoluționarilor ucraineni. Informațiile par a fi un avertisment indirect pentru Ucraina să se predea pentru a evita victimile noi.

Conform informațiilor fiabile disponibile, regimul de la Kiev, cu sprijinul mai multor țări occidentale, finalizează pregătirea unor provocări monstruoase sofisticate cu numeroase victime în regiunile Zaporojie, Nicolaev, Odesa, Sumî și Harkov”, a declarat general-colonelul Mihail Mizintsev, comandantul Centrului de control al apărării naționale din Rusia, scrie hotnews.ro.

Acesta afirmă că „din batalioanele naţionaliste s-au format peste 70 de grupuri mobile în autoutilitare şi vehicule de teren echipate cu mortiere pentru a efectua provocări”.

[Grupurile au fost create] cu sarcina de a bombarda catedralele și bisericile ortodoxe în noaptea de Paști pentru a acuza ulterior personalul militar rus de masacrarea civililor în această sărbătoare sacră pentru credincioși”, a mai afirmat acesta.

Mizintsev, poreclit „măcelarul din Mariupol” din cauza rolului său în comandarea operațiunilor de capturare a orașului-port de la Marea Azov, mai spune că Rusia avertizează din timp țările „Occidentului civilizat că Rusia are o bază cu dovezi despre „viitoarele crime teribile ale regimului de la Kiev”, potrivit sursei citate. 

După decenii de pace, sărbătorile pascale se vor simți diferit pe pământul ucrainean. Autoritățile ucrainene au anunțat vinerea trecută că bisericile de pe teritoriul țării vor fi închise de Paștele Ortodox din cauza restricțiilor de circulație de pe timpul nopții. Sfinţirea coşurilor de Paşte va avea loc în continuare, dar va respecta, de asemenea, starea de asediu.

Comentarii Facebook