Sambata 3 Decembrie

Talibanii interzic muzica: ”Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”


Talibanii interzic muzica în public, a anunțat purtătorul de cuvânt al islamiștilor, Zabihullah Mujahid, într-un interviu pentru The New York Times.

”Muzica este interzisă în Islam, dar sperăm că putem convinge oamenii să nu facă astfel de lucruri, în loc să îi pedepsim”, a spus acesta.

În anii 90, talibanii au interzis muzica și filmele, iar cei care încălcau regulile erau pedepsiți.

După ce talibanii au fost îndepărtați de la putere, viața culturală a înflorit și s-a lansat Institutul Național de Muzică din Afganistan. A apărut și o orchestră exclusiv feminină care cânta în țară și în străinătate. După venirea talibanilor, cei de la Institut au trebuit să își distrugă instrumentele. 

Purtătorul de cuvânt al talibanilor a explicat într-un interviu acordat The New York Times, citat de Digi 24, că femeile nu au motive de îngrijorare. Acesta nu vor trebui să rămână în casă sau să-și acopere întotdeauna fețele și că cerința ca acestea să fie însoțite de un bărbat se aplică numai călătoriilor mai lungi de trei zile. El a mai spus că femeile vor putea în cele din urmă să se întoarcă la rutina lor zilnică.

Dacă merg la școală, la birou, la universitate sau la spital, nu au nevoie de un însoțitor”, a spus Zabihullah Mujahid.

Comentarii Facebook