Sambata 3 Decembrie

Un preot a încercat să recreeze Învierea lui Iisus, crezând cu tărie că poate, dar a murit


James Sakara, pastorul bisericii Sion din Chadiza, Zambia, a crezut cu tărie că poate învia și i-a convins pe cei din congregaţia (organizaţie catolică alcătuită din clerici şi laici) să îl lase. 

Preotul a cerut să fie îngropat sub pământ și a spus că ar putea învia în trei zile. După trei zile, tânărul de 22 de ani a fost găsit mort de cei care l-au dezgropat.

Sakara a convins trei membri ai bisericii să asiste la ”Învierea” sa, ajutându-l să-i sape un mormânt, relatează Daily Star. Înainte de a-şi pune planul în aplicare, acesta a citat din Biblie şi le-a explicat enoriaşilor că instrucţiunile lui Hristros către apostolii săi, „să faceţi acest lucru în amintirea Mea”, se referă de fapt la Învierea Sa, nu doar la folosirea pâinii şi a vinului la Sfânta Împărtăşanie, scrie adevărul.ro.

Trei membrii ai congregației lui Sakara i-au legat mâinile, apoi l-au îngropat de viu, lăsându-l sub pământ timp de trei zile. La întoarcere, după ce l-au dezgropat, l-au găsit fără viaţă şi au încercat să-i facă inclusiv alte câteva ritualuri spirituale crezând că acestea o să-l învie.

Unul dintre cei trei membri ai bisericii care s-au oferit voluntari pentru a-l ajuta pe pastor cu experimentul, s-a predat poliţiei. Ceilalţi doi au fost de negăsit, cel mai probabil să ascund de forţele de ordine.  

Sakara a lăsat în urmă o tânără soţie gravidă. 

Foto: Newsflash

Comentarii Facebook