Miercuri 24 Aprilie

Stare de alertă! De când sunt interzise nunţile, botezurile şi aniversările


Nunţile, botezurile şi aniversările sunt interzise în România timp de 30 de zile, conform Hotărârii care prelungește starea de alertă, începând din 15 octombrie. 

Măsuri:

Purtarea măştii este obligatorie în zonele aglomerate unde incidenţa este sub 3 la mie

Când incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii e obligatorie în toate spaţiile deschise

Evenimentele private - nunţi, botezuri, aniversări - în spaţiile închise şi deschise sunt interzise pe plan naţional

Tot personalul din centre rezidenţiale se va testa 1 dată pe săptămână

Nelu Tătaru: ”Referitor la programul teatrelor, restaurantelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Atunci când depăşeşte 1,5  şi până la 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea va fi sistată".

”Evenimentele private, cum ar fi nunţi, botezuri, aniversări, mese festive în spaţii deschise şi închise sunt interzise pe plan naţional până vom observa o scădere a numărului de cazuri".

Arafat: ”E o decizie pe plan naţional. E foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general. Aici nu vorbim de săli de curs. S-a dovedit că nu se respectă regulile întotdeauna, devin locuri unde se răspândeşte virusul. Este vorba despre evenimentele private în afara lăcaşurilor de cult. Botezul de la biserică nu e inclus aici, acela se face cu număr limitat de participanţi”.

Comentarii Facebook