Spitalul din Suceava, preluat de militari, după ce a doua conducere numită și-a dat demisia


A doua conducere numită în fruntea Spitalului din Suceava și-a dat demisia, iar acum ar urma să fie numit șef un medic militar, conform unor surse. 

În această dimineaţă (joi dimineaţa - n.red.), Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii şi noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situaţiei”, conform sursei citate de Mediafax.

Noua conducere, formată din managerul spitalului Florin Filip şi directorul medical Doina Ganea Motan, şi-au prezentat demisia miercuri seara. Totodată, directorul de îngrijiri medicale a spitalului, Mihaela Hreceniuc, este în izolare la domiciliu.

Aceștia au preluat  managementul Spitalului Judeţean Suceava acum o săptămână, după ce a fost suspendat contractul de management al lui Vasile Râmbu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a deschis un dosar penal.

Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu COVID-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus”, spun procurorii.

Comentarii Facebook