Luni 4 Iulie

Soldații ruşii au furat utilaje agricole în valoare de 5 milioane de dolari. Când au ajuns cu ele acasă şi-au dat seama că nu le pot folosi


Trupele ruse care au ocupat oraşul Melitopol au furat utilaje agricole în valoare de 5 milioane de dolari. Ruşii au dat „spargerea" la un dealer din oraş, informează CNN.

Potrivit CNN, care citează o sursă locală ucraineană, ruşii s-au împărţit în două tabere. Unii au luat utilajele agricole de dimineaţă, iar ceilalţi au venit seara pentru a lua ce a mai rămas. S-au dat de gol pentru că au folosit un camion militar pe care era inscripţionat simbolul "Z". Totul a fost însă în zadar.

Tractoarele şi combinele au ajuns în Cecenia, dar acolo ruşii şi-au dat seama că nu le pot folosi deloc. Toate utilajele agricole au fost blocate de la distanţă de dealer, astfel că nu pot fi pornite. Întreaga „pradă" stă acum depozitată lângă o fermă din Groznîi. Paguba se ridică la 5 milioane de dolar, aceasta fiind valoarea totală a echipamentului sustras din Melitopol.

Chiar dacă vând maşinile de recoltat drept piese de schimb, vor câştiga nişte bani", spune pentru CNN un ucrainean sub protecţia anonimatului. Autorităţile ucrainene i-au acuzat pe ruşi că au furat şi tone de cereale depozitate în silozurile din zonele pe care armata rusă le are sub control.


Comentarii Facebook