Duminica 24 Septembrie

Regele Charles al III-lea va vizita, vineri, România. Va fi pentru prima oară când un monarh britanic vine la noi în țară


Regele Charles al III-lea va ajunge în România vineri, 2 iunie, pentru a vizita proprietatea sa privată de la Viscri. Vizita acestuia va fi fără Regina Consoartă, Camilla. Ambasadorul englez la București a anunțat că regele se va întâlni și cu președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, în cursul zilei de vineri, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea. Potrivit agendei şefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi oficiali vor purta convorbiri față în față, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Andrew Noble, ambasador al Marii Britanii la București a subliniat în declarația sa făcută pentru cei de la Agerpres, că vizita pe care va urma să o facă regele Charles al III-lea în România are caracter privat și că întâlnirea cu liderul nostru de stat este ca și gest de curtoazie.

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie.

După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private", a declarat Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii.

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca vizita să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare", a mai adăugat Andrew Noble.

Sursă FOTO: BBC News

Comentarii Facebook