Luni 23 Noiembrie

Recomandarea lui Alexandru Rafila: Când trebuie făcut vaccinul antigripal


Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a spus, la un post de televiciune, când este bine să ne vaccinăm antigripal. 

Astfel, el recomandă ca acest lucru să fie făcut după 15 octombrie, în așa fel încât imunitatea să dureze cât mai mult anul viitor.

Avem un pic de noroc anul ăsta, pentru că circulația virusurilor gripale a fost mai redusă decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă. Nu numai în România, ci în general, la nivel global”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Medicul explică de ce este bine ca vaccinul antigripal să fie făcut după 15 octombrie.

Acest lucru ne sugerează că putem să ne vaccinăm fără probleme după 15 octombrie, luna noiembrie, ne putem vaccina astfel încât să obținem o imunitate protectivă care să dureze cât mai mult în anul viitor. Pentru că dacă ne vaccinăm foarte devreme, de exemplu la 1 septembrie, atunci și imunitatea se «termină» ceva mai repede”, a explicat medicul.

„Nu-i niciun fel de problemă. Dacă vaccinul va fi administrat până la sfârșitul lunii noiembrie, nu-i niciun fel de problemă”, a adăugat Rafila.

.

Comentarii Facebook