Procurorul-șef al DNA: Secția Specială nu a trimis în judecată niciun magistrat, de la înființare


Crin Bologa, procurorul-șef al DNA, a declarat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) nu a trimis în judecată, de la înființare, niciun procuror și niciun judecător.

SIIJ are dosare în lucru, dar nu a finalizat niciunul.

Am constatat că de la înființarea SIIJ, din 2018, noi trimițând acolo dosarele, n-a apărut niciun dosar de corupție cu magistrați, nici măcar din cele pe care noi le-am declinat către Secția Specială. Și acele dosare, dacă n-au fost clasate, vor reveni la DNA. De la înființarea Secției, niciun procuror și niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupție. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competență”, spune șeful DNA.

Crin Bologa crede că Secția este nocivă. Ministrul Justiției va pune în dezbatere publică Legile Justiției care au fost modificate de PSD-ALDE, inclusiv desfiinţarea Secţiei Speciale.

În ceea ce privește reînființarea serviciului de combatere a infracțiunilor din justiție, nu împotriva magistraților, (…) eu cred că vor trebui să fie procurori specializați pe acest domeniu, pentru că această specializare a atras și rezultatele din trecut.

De ce era nocivă această Secție Specială? Gândiți-vă că este mult mai ușor să încerci să controlezi 3-5 procurori și este greu să controlezi peste 100 de procurori ai DNA, la care se adăugau și alți procurori de la Parchetul General. Era mai greu controlul asupra acestor procurori. Nu acesta lucru se poate întâmpla în momentul în care se concentrează în mâna a câțiva procurori această competență”, mai adaugă Crin Bologa, la EuropaFM.

Comentarii Facebook