Miercuri 24 Aprilie

Cum au reușit leii din Rădăuți să „evadeze” din cușcă. După aproape o oră și jumătate, animalele au fost tranchilizate și reintroduse în țarc


Doi lei au scăpat în aceaastă dimineață din cușca lor de la Grădina Zoologică din Rădăuți. Locuitorii orașului au fost anunțați de autorități prin mesaje Ro-Alert să evite zona. După aprope o oră și jumătate, animalele au fost tranchilizate și reintroduse în țarcul lor. 

Citește și: Mesaj Ro-Alert în Suceava: Doi lei au scăpat din cușcă la Zoo Rădăuți. „Evitați zona și fiți prudenți, nu hrăniți animalele”

Alarma s-a dat în această dimineață, atunci când, în timpul procedurilor de curățenie zilnică, un leu a doborât trpa de protecție și a reușit să iasă din cușcă. Odată cu el, a scăpat și o leoaică. 

În acel moment, în țarcul respectiv se afla un îngrijitor care, din fericire, a reușit să fugă din calea animalelor. Imediat, s-a stabilit protocolul de siguranță pentru astfel de situații, fiind blocate toate ieșirile din grădina zoologică, pentru a evita ca cele două animale să ajungă în oraș. 

Locuitorii din Rădăuți, avertizați să evite zona din jurul grădinii

Locuitorii din Rădăuți au fost avertizați prin mesaje de tip Ro-Alert să evite zona grădinii zoologice. Sarcina medicului veterinar chemat la fața locului a fost una destul de dificilă, pentru că animalel se ascundeau în vegetație, iar pentru a reuși să le tranchilizeze, dar și pentru siguranța sa, s-a deplassat pe aleele grădinii cu o mașină. 

După aproape o oră și jumătate, animalele au fost tranchilizate și reintroduse în țarcul lor, potrivit observatornews.ro

Zoo Rădăuți: „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de mesajul Ro-Alert”

Reprezentanții grădinii zoologice din Rădăuți au transmis un mesaj după incident. Potrivit acestora: „Populația municipiului Rădăuți nu a fost pusă în pericol în ncio clipă”.

În dimineața zilei de 9 iunie, în timpul igienizării cuștilor, doi lei au părăsit accidental perimetrul acestora și au rămas liberi în parcul Zoo. Imediat, s-a activat planul pentru situații de urgență, perimetrul parcului Zoo fiind asigurat de forțele de ordine ( Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală ). A fost chemat medicul veterinar Constantin Lazăr, care a tranchilizat ambele feline, ( ora 09:32 - leoaica, ora 09:36 - leul ). Perimetrul parcului Zoo este în siguranță în momentul actual! Mulțumim autorităților și medicului veterinar Lazăr Constantin, care au gestionat cu profesionalism această situație! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de mesajul Ro-Alert. Vă asigurăm că nicio clipă populația municipiului Rădăuți nu a fost pusă în pericol, mai mult, în acel moment, în parcul Zoo nu existau vizitatori!”, au transmis reprezentanții grădinii zoo Rădăuți printr-un comunicat publicat imediat după prinderea celor două feline. 


Comentarii Facebook