Război sau nu, dar vacanța în Egipt este la ordinea zilei pentru ruși. Un avion rusesc cu turiști a fost reținut în Egipt


Presa ucraineană anunță că un avion rusesc cu turiști a fost reținut în Egipt. Lucrurile s-au întâmplat în Sharm el-Sheikh, unde a fost reținut un avion Ural Airlines cu turiști ruși la bord. Pe timp de război, aceștia planificau să se distreze în vacanță.

Un locatar a depus o cerere către autoritățile aviatice egiptene pentru a opri această aeronavă, iar Eurocontrol (Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene) nu eliberează permisiunea de a survola zona sa pentru ca acestea să se întoarcă”, se arată într-un comunicat al Organizației Europene pentru Siguranța Navigației Aeriene, potrivit ZN.ua

Ulterior, Ural Airlines a anulat cursele programate către Egipt până la 14 martie. Compania aeriană îi asigură pe ruși că restricțiile vor dura cel puțin până pe 20 mai 2022. Excepții se vor face în cazul cetățenilor străini care se întorc în țara de reședință, notează sursa citată.

Potrivit pachetului de sancțiuni impuse de Uniunea Europeană împotriva Federației Ruse din cauza invaziei Ucrainei, furnizarea de avioane civile și piese de schimb de fabricație străină către Rusia este interzisă. De asemenea, societăților de leasing le este interzis să încheie noi contracte cu companii rusești și trebuie să rezilieze cele existente în termen de 30 de zile.

Comentarii Facebook