O refugiată ucraineană din România a explicat CLAR efectele dezinformării ruse: Rudele din Rusia și Cremeea nu mă cred că e război


O femeie din Ucraina, mamă a două fete, a fugit din Harkov, al doilea oraș al țării, și s-a refugiat în România, ajungând la București. 

Aceasta a relatat că în Rusia sau Crimeea, oamenii nu cred că Ucraina este atacată.

Un văr din Crimeea (regiune ocupată de ruși în 2014) m-a invitat să stau la el până când armata rusă va elibera Harkov, unde credea că naziștii ucraineni ne țin prizonieri”, a spus Sabina. Crimeea are o populație majoritară rusă.

Când i-am spus că sunt în România, o mătușă din Belarus m-a întrebat ce caut la atacatorii NATO. Mătușa trecută de 50 de ani din Belarus mi-a trimis un articol în care scria că Putin este un erou și că el a prevenit agresiunile NATO împotriva Rusiei. Că NATO voia să facă asta prin Ucraina”, povestește femeia, care a venit la București, conform Libertatea.

Când le-am trimis unor rude din Rusia filmări cu oamenii morți în apropierea casei mele din Harkov au încetat să-mi mai scrie”, a mai spus aceasta, conform Libertatea.

Acum, Sabina este la București.

Comentarii Facebook