Proteste în Canada împotriva restricțiilor COVID! Românii participă în număr mare. Relatare din Ottawa, Canada! - VIDEO și FOTO


Canada fierbe din cauza restricțiilor COVID impuse la nivel național și la nivel regional. Protestele au pornit de la camionagii, cei mai loviți de măsurile impuse, care nu le mai permit să intre în Canada dinspre SUA, dacă nu sunt vaccinați. Canada are o rată de vaccinare cu doza completă de 79,8% din populație. 

Oamenii protestează în Canada față de obligativitatea certificatului de vacinare 

Totul a pornit de la interdicția de a intra în Canada din SUA, dacă nu avem vacccin. Apoi și americanii au dat o lege prin care nu se poate intra în SUA din Canada, fără vaccin. Concluzia este că noi nu mai putem munci”, a relatat, pentru Știri de Cluj, Cezar, un român stabilit în Canada care lucrează ca și șofer de camion. 

Acesta a spus că protestele au fost pornite de camionagiii din British Columbia, care au pornit cu sute de mașini spre Ottawa, capitala Canadei. Au urmat apoi șoferi de camioane din toată țara, din Nova Scoție, Quebec etc. 

Eu am plecat cu un convoi de 180 de camioane, care până la Ottawa s-a mărit. S-au alăturat oameni cu mașini personale.

Eu am trăit Revoluția, dar aici am avut sentimente mult mai profunde. E un protest pașnic și guvernul ignoră cerințele noastre. În acest weekend au fost dublu oamenii față de weekend-ul trecut, semn că oamenii sunt nemulțumiți”, a mai spus românul stabilit în Quebec. 

Șoferii de camioane români participă la protestele din Canada

La proteste participă mulți români. ”Sunt foarte mulți români veniți din toate provinciile. Eu am pus un steag și toți au venit acolo. Ne-am strâns în jurul lui. Este o atmosferă desprinsă dintr-un film. Nu îmi vine să cred ce mare este dorința oamenilor de libertate. Canada a fost o țară cu democrație, dar pentru moment este pierdută”, a mai spus Cezar, care nu este vaccinat.

WhatsApp Image 2022-02-06 at 18.21.59 (2).jpeg

Camioanele au fost parcate în fața Parlamentului. Autoritățile încearcă să îi intimideze pe camionagii și pun blocuri de beton atunci când o mașină pleacă, pentru a elibera zona. 

Oamenii din stradă spun că restricțiile COVID din Canada sunt dure

Cezar a mai spus că restricțiile în Canada sunt foarte dure. Nu se poate ieși din țară sau intra fără vaccin, nu se poate intra în magazinele sub 1500 de mp fără certificat de imunizare. ”Practic eu nu pot merge să cumpăr alimente. Este absurd. Am ajuns să merg în provincia alăturată pentru a cumpăra alimente”, a mai spus acesta.

Cezar nu este vaccinat ”pentru că, vaccinul nu are nimic a face cu sănătatea... ci cu libertatea. Când o să înțeleagă oamenii asta, o sa fie târziu”.

WhatsApp Image 2022-02-06 at 18.21.59 (8).jpeg

Ce restricții sunt valabile acum în Quebec:

ÎNTÂLNIRI PRIVATE

Două familiie sau maximum patru persoane se pot aduna la o reședință privată.

RESTAURANTE

La o masă pot sta maxim patru persoane sau două familii.

Capacitatea este limitată la 50%.

Servirea băuturilor alcoolice se oprește la ora 23:00, iar restaurantele trebuie să se închidă până la miezul nopții.

Barurile, tavernele și cazinourile sunt închise până la o nouă notificare.

Activități sportive

Cabanele și stațiunile de schi se pot redeschide la 50% din capacitate și cu un metru distanță între mese.

Sporturile în aer liber și activitățile recreative sunt permise fără restricții.

ÎNMORMÂNTĂRILE

Sunt permise cu participarea a cel mult 50 de oameni.

EVENIMENTE PUBLICE

Evenimente în interior sunt limitate la 50% din capacitate, dar nu mai mult de 500 de peroane. Pasaport de vaccinare este obligatoriu.

Evenimentele exterioare sunt posibile cu maxim 1000 de participanți, dar este obligatoriu pașaportul de vaccinare. 

Comentarii Facebook