Miercuri 24 Aprilie

Protest spontan la Cugir! Sute de angajați sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă


Sute de angajați de la Uzina Mecanică din Cugir au ieşit în faţa instituţiei, luni, 14 februarie, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de salariile primite, ei solicitând ca acestea să crească cu 30%.

Muncitorii au scandat: „Vrem salarii, vrem salarii", "Nu cedăm", "Unitate, unitate", "Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă/ Până nu ne rezolvaţi şi problema noastră", "Nu lucrăm", "Grevă generală", "Luptăm, luptăm, Cugirul îl apărăm".

"Vrem să ni se rezolve problema cu salariile, cu condiţiile de muncă. Am tăcut atâţia ani şi se vede unde am ajuns. Avem salariile cele mai mici din ţară. După 30 de ani să ajungem să fim pe salariul minim pe economie? Nu se poate aşa ceva. Ni s-au tăiat mai multe drepturi", a povestit o angajată din cadrul uzinei. 

Femeia a spus că nu își permit să își plătească facturile cu aceste salarii, ce să mai vorbească despre întreținerea copiilor la școală. 

Angajații uzinei speră ca în ședința Consiliului de Administrație să se rezolve situația, iar pentru a se întoarce la muncă, muncitorii cer o mărire de salariu standard și nu acceptă o sumă mai mică decât cea precizată. 

Sperăm că se rezolvăm, dar poate se rezolvă cu un 5%, adică 40 de lei în plus la salariu. Vrem cel puţin 30 la sută mărire la salariu”, a mai precizat angajata.

Reprezentanţii Prefecturii Alba au declarat, pentru News.ro, că nu au fost informaţi oficial despre acest protest şi nici angajaţii, nici sindicaliştii nu au cerut sprijinul Prefecturii pentru a se implica în medierea acestui conflict de muncă. 

Uzina Mecanică din Cugir se află în subordinea Romarm.


Comentarii Facebook