Sprijin de la stat de 45.000 de euro acordat pentru fertilizarea in vitro. Ministerul Familiei pune în dezbatere publică proiectul


Ministerul Familiei anunţă că a pus în dezbatere publică proiectul privind acordarea de sprijin financiar din partea statului pentru femeile care vor să facă fertilizare in vitro. Limita de vârstă a beneficiarelor a crescut la 45 de ani. 

Modificările privind implementarea programului de fertilizare in vitro vor fi făcute împreună cu Ministerul Sănătăţii şi prevăd extinderea categoriei de vârstă în cazul persoanelor care-şi doresc să aplice pentru o astfel de procedură, dar şi decontarea unei sume care să acopere atât tratamentul medicamentos, cât şi procedura de fertilizare în sine, scrie News.ro.

Până în prezent, proiectul care a fost implementat la nivelul Primăriei Capitalei prevedea posibilitatea ca doar femeile cu vârsta între 20 şi 40 de ani să beneficieze de FIV, propunerea fiind ca vârsta să fie majorată la 45 de ani.

Suma decontată este 4.500 de euro, echivalentul în lei, şi se pot înscrie în program cupluri căsătorite sau nu, dar şi femeile singure. Se va legaliza şi în ţara noastră transplantul de material genetic, acum multe cupluri fiind nevoite să meargă în străinătate. Voi propune de asemenea acordarea mai multor zile libere pentru femeile care realizează aceasta procedură, pentru că specialiştii vorbesc de circa 7-10 zile de repaus. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, încurajează total acest proiect şi sper ca în două luni să putem aplica proiectul la nivel naţional”, a declarat Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse. 

Comentarii Facebook