Primarul comunei Ditrău, Harghita: Comunitatea noastră nu prea îi acceptă pe cei cu piele de culoare


Locuitorii din comuna Ditrău, județul Harghita, sunt în pragul revoltei, după ce la o brutărie din zonă au fost angajați doi emigranți legali din Sri Lanka, de meserie brutari. 

Oamenii din Ditrău se tem căr vor veni și alții să muncească la ei în localitate, dar, se pare, că problemele sunt mult mai grave, fiind vorba despre xenofobie, nu de teama că sunt luate locurile de muncă. 

Puskás Elemér, primarul comunei Ditrău, a declarat la Digi24 că va organiza o dezbatere cu localnicii nemulțumiți, sâmbătă.

Eu cred că cea mai mare problemă e dezinformarea pentru că cei doi brutari angajați legal au fost confundanți cu imigranți. Comunitatea noastră e mai conservativă și nu prea îi acceptă pe cei care vin din afara țării, mai ales cu piele de culoare.

Ieri am avut ședință cu Consiliul Local unde au apărut vreo 200 de oameni și i-am rugat ca să putem derula ședința normală, sâmbătă, la ora 10.00 vom ține o dezbatere în căminul cultural și acolo vom dezbate toate problemele, toate îngrijorările lor”, a explicat primarul comunei Ditrău.

Foarte mulți oameni au plecat în Occident. Cu forța de muncă este mare problema în România și în zona noastră și de aceea au fost angajați acești oameni. 18 angajați ai brutăriei sunt din Ditrău și ceilalți sunt din zonă. De fapt nici din zona nu prea se găsesc oameni care ar lucra la brutărie.

Cred că cea mai mare problemă a fost că firma nu a anunțat din timp ca vor fi angajați acești oameni. Știam eu personal, dar asta trebuia pregătită așa puțin și nu știu cum putem ieși din această situație neplăcută”, a spus primarul comunei, Puskás Elemér.

Foto: Agrepres

Comentarii Facebook