Bilanțul coronavirus: 259 de morți și victime în 22 de țări din lume


Numărul deceselor cauzate de infectarea cu virusul 2019-nCoV, descoperit la finalului anului trecut în China, a ajuns la 259 anunță autoritățile.

Epidemia de pneumonie virală din China a făcut alţi 45 de morţi în provincia Hubei, au anunțat sâmbătă dimineață autoritățile chineze, astfel că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în decembrie a făcut în total până acum în această provincie 258 de morţi, plus încă un deces înregistrat în altă provincie. Toți cei 259 de morți de până acum sunt în China. Numărul persoanelor contaminate în întreaga țară se ridică la peste 11.000, dar majoritatea sunt în Hubei, potrivit Agerpres.

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

După ce au fost confirmate cazuri în 22 de ţări, inclusiv Statele Unite, administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi că interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Comentarii Facebook