Previziunile anului 2022. Ce profeții a avut Baba Vanga și Nostradamus


Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga nu sunt favorabile pentru anul viitor. 

Nostradamus a prezis că anul 2022 va aduce distrugere, apoi pace. Întunericul va dura 72 de ore și va preceda pacea.

Acest lucru s-ar putea întâmpla toamna, pentru că va fi zăpadă pe munți, dar nu și pe câmpii. Semnul Crucii va apărea pe cer.

O altă posibilitatea serioasă asupra căreia Nostradamus avertizează este creșterea prețurilor într-o economie în declin.

Și celebra clarvăzătoare Baba Vanga a făcut cinci profeții tulburătoare pentru anul 2022, legate de catastrofe naturale și endemice. Bătrâna care a prezis covidul a spus că încălzirea globală va accelera dezghețul și asta va provoca apariția unui nou virus letal în Siberia.

De asemenea, mai multe țări asiatice și Australia vor trebui să se pregătească pentru consecințele unor dezastre naturale, precum inundațiile. În India, mai multe zone agricole vor fi infestate cu lăcuste. Mai mult, distingerea realității de mediul virtual va deveni imposibilă.

Cine a fost Baba Vanga

Vanga s-a născut cu numele Vanghelia Pandeva Dimitrova și a fost o prezicătoare oarbă bulgară, care a trăit între 31 ianuarie 1911 și 11 august 1996.

Baba Vanga a fost vindecătoare cu plante și a trăit în zona Rupite, din munții Kozhuh, Bulgaria. Adepții ei au fost convinși că ea posedă abilități paranormale.

Gheorgi Lozanov, director al Institute of Suggestology and Paraphyschology din Sofia, care s-a ocupat cu evaluarea predicțiilor făcute de Vanga, a găsit că abilitățile ei predictive sunt în proporție de cam 80% exacte, fiind puternice în privința găsirii de rude și prieteni pierduți. The Institute of Suggestology and Parapsychology, unde lucrează circa 30 de oameni, este finanțat de guvernul bulgar. Lozanov a descris mai mult de 7 000 cazuri de predicții corecte aparținând lui Vanga.

Prof. Veliciko Dobrianov, care conduce Institute of Suggestology, a publicat o carte numită: ”Studiul cantitativ al fenomenului Vanga". El a evaluat 18 interviuri pe care Vanga le-a dat vizitatorilor, în care au fost înregistrate 823 mesaje. Dintre acestea 445 au fost adevărate, 288 alternative sau ambigue și 90 incorecte.

Cine a fost Nostradamus

Nostradamus, pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos astrolog, medic, cabalist și farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume.

Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit.

Nostradamus este o figură proeminentă a Renașterii Franceze și profețiile sale sunt strâns legate de aplicarea Codului Bibliei, cât și a altor lucrări despre profeții.

Cum noua sa situație financiară îi permitea să nu mai practice permanent medicina, Nostradamus s-a orientat spre științele oculte. Și-a transformat podul casei în observator astronomic, unde, urcat pe trepied, urmărea bolta înstelată și susținea că află secretele viitorului de la lumina interioară, vocea.

La început, și-a făcut cunoscute prezicerile printr-o serie de cărțulii modeste pe care a început să le publice din 1550. Dar, treptat, și-a pierdut total interesul pentru urmărirea condițiilor meteorologice și a fazelor lunii.

Timp de 3 ani, Nostradamus a scris peste 900 de catrene și centurii despre prezicerea viitorului. În aceste lucrări, Nostradamus prevestește despre viitorul lumii, 70% din ele fiind împlinite până în prezent. Prevestește despre domnia lui Napoleon, despre Al Doilea Război Mondial, despre ascensiunea lui Hitler, despre asasinarea Președintelui american John F. Kennedy, despre aselenizare. Într-un catren, Nostradamus ne vorbește despre “cerul în flăcări”, “noul oraș”, “trăznet uriaș” și “doi frați răpuși”. Mulți care au analizat acest catren au concluzionat că ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001.

El mai relatează că va fi și cel de-al Treilea Război Mondial, care va dura 27 de ani, menționând și venirea antichristului din Orientul Mijlociu. Se crede că cel de-al Treilea Război Mondial va începe după moartea ultimului Papă (cel ce va urma după moartea Papei Benedict al XVI-lea), care va fi asasinat de anticrist.

În catrenele sale folosește noțiuni și denumiri folosite des în prezent, dar care nu existau la vremea respectivă. De exemplu, citind în Centurii numele de Italia, pentru noi nu ar fi nimic ciudat, dar regatul Italiei ia ființă mult mai târziu. După V. Ionescu, chiar și despre România spune ceva, în termeni istoric inexistenți atunci.

Comentarii Facebook