A murit Victor Socaciu. Artistul urma să împlinească 69 de ani


Victor Socaciu a murit după o lună de stat în spital. Artistul avea 68 de ani și urma să împlinească 69 de ani, în 14 ianuarie. 

Fostul parlamentar avea probleme grave de sănătate de natură renală, după transplantul suferit la Cluj-Napoca.

O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, a transmis fiica artistului, Ana-Maria Socaciu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Victor Socaciu, născut în 14 ianuarie 1953, în Brașov, a fost un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.

Tatăl său era muncitor la uzinele Steagul Roșu din Brașov, mama sa țesătoare la Partizanul Roșu este unicul copil al familiei. Amândoi părinții aveau legături cu muzica, tatăl fusese toboșar când era tânăr într-o formație la o casă de cultură muncitorească, iar mama a fost coristă într-un ansamblu foarte mare. Tatăl său dorea să-l vadă fotbalist, dar mama voia doar să-l vadă fericit.

Debutul artistic îl face la început pe scena școlii. Acolo avea un grup muzical, Zodiac și cânta piese din repertoriul unor trupe la modă la vremea aceea. Era chitarist, solist vocal și șef al trupei. A urmat cursurile de chitară clasică la Școala populară de artă, clasa profesorului Martinescu, celebru la vremea aceea în Brașov și le-a terminat după doi ani de studiu. În facultate trupa s-a destrămat, deoarece membrii săi au plecat în diferite colțuri ale țării.

Socaciu a fost căsătorit cu Cornelia Pavlovici și Marina Almășan.

Comentarii Facebook