Povestea elevului de la țară, cu zece la Evaluarea Națională. Mama lui e femeie de serviciu: ”I-am spus învață pentru tine și viitorul e al tău”


Vasile este un elev din mediul rural mai special. El a luat nota 10 la Evaluarea Națională și și-a plătit singur meditațiile.

Adolescentul este localitatea Voinești, județul Iași, lucru care nu l-a împiedicat să strălucească. El a spus cum a reușit performanța. 

Mama lui spune că nu l-a forțat să învețe, dar i-a dat un sfat de aur

Chiar nu am stat așa de el: învață, învață! Doar i-am zis: învață pentru tine și viitorul e al tău. Eu sunt femeie de serviciu, la școală. Așa! Dar tot timpul am crezut că educația te va face mare. Îți dă o cale, îți arată un drum și atunci trebuie să înveți”, a spus mama lui.

Mi-a zis: mama, eu cred că nu o să fac față la română și o sa am nevoie de pregătire. Eu tot l-am încurajat și i-am zis: nu cred că ai nevoie. El a zis: Dar plătesc eu din bursa mea. Vreau eu să fac. Și atunci am căutat un profesor, dar a făcut o oră de pregătire pe săptămână”, a continuat mama lui Vasile.

Tânărului nu i-a venit să creadă că a luat notă maximă: ”Mi-am făcut toate temele pe care mi le-a dat la școală și am făcut aproape un semestru, mai puțin de un semestru, pregătire la română. În rest, nimic special, doar m-am pregătit cu ce mi-au dat de la școală. Nu prea îmi venea să cred, dar am verificat de mai multe ori și mi-am dat seama că chiar am luat 10 la ambele. Nu e adevărat ca în școlile din mediul rural nu poți să atingi performanță maximă”, potrivit Digi24.ro.

Comentarii Facebook