Două gemene cu 9.50 la BAC: cu părinți plecați afară la muncă: ”Învățăm două ore, pauză cinci minute și tot așa până seara”


Ramona și Andreea Lupău sunt două surori gemene din județul Vaslui, care au luat în serios școala și au terminat Bacul cu peste 9.50.

Ele au părinții plecați la muncă în străinătate, iar ele au înțeles că trebuie să respecte sacrificiul făcut de părinți. Ramona a luat Bac-ul cu 9.53, iar Andreea cu 9.58. Andreea visează să devină polițistă, dar îi surâde și facultatea de drept. Ramona vrea să dea la Medicină. 

Ai noștri sunt mai mult plecați, două luni acasă, două în străinătate și tot așa. În străinătate se duc să ne sprijine pe noi, mai ales că am făcut și pregătire suplimentară pentru facultate și avem nevoie”, explică Andreea.

Învăț două ore, iau pauză cinci minute și tot așa până seara”, a mai spus ea.

Povestea elevului de la țară, cu zece la Evaluarea Națională. Mama lui e femeie de serviciu: ”I-am spus învață pentru tine și viitorul e al tău”

Andreea s-a pregătit în paralel și pentru admiterea la Academia de Poliție din București, dar a picat vizita medicală.

La analize mi-a ieșit că am anemie, am fost foarte puțin sub limită. Din cauza a ceva atât de mic nu mai pot susține probele de admitere anul acesta”, explică Andreea, care analizează acum să dea la Drept. 

Ramona, sora ei geamănă, va studia la Iași, medicina.

În clasa a 8-a aveam doar un gând vag. Doamna profesoară de chimie mă sfătuia și să merg la profilul de științele naturii, dar am vrut să rămân în clasă cu Andreea, la științe sociale. Noi până atunci nu prea ne despărțiserăm” a povestit Ramona conform scoala9.ro

Liceul ''Avram Iancu'' Cluj-Napoca în TOP 3 cele mai bune licee din România, după media de BAC. În top 10 mai sunt două licee din Cluj

Comentarii Facebook