Polițistul cu coronavirus care a ascuns boala are dosar penal! A îmbolnăvit 6 oameni, între care și propria familie


Fostul angajat MAI, angajat acum la Administrația Domeniul Public (ADP) Sector 4, care a îmbolnăvit 6 persoane după ce a ascuns faptul că s-a întors din Israel, are dosar penal.

El a transmis virusul fiul său, angajat al SRI, soției lui, însărcinată, nepoatei de 3 ani, nevastei sale și unui medic de la Spitalul Gerota al MAI.

Bărbatul internat în Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală are 60 de ani, este fost chestor, pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP Sector 4. Din cauza lui, peste 100 de persoane tremură acum la gândul că ar fi putut fi contaminate de acesta.

Acesta a venit luni, 2 martie la serviciu și a împărțit flori femeilor din Primăria sectorului 4, unde lucrează, s-a pupat cu ele, a dat mana cu bărbații. Seara a fost și la o petrecere. A doua zi s-a simțit rău, nu a venit la serviciu, dar pe 4 martie a revenit. Nu a spus nici atunci că ar avea vreo gripă sau că a fost plecat în Israel, țară în care deja izbucnise coronavirusul, spun surse din administrație.

În data de 5 martie, a fost internat cu simptome Covid-19 diferite de cele normale la infectarea cu coronavirus, dar le-a dezovltat după trei zile de la internare. La scurt timp s-a confirmat diagnosticul și pentru ceilalți membrii ai familiei.

Alarma s-a dat și la Primăria Capitalei, acolo unde lucra nora sa, însărcinată și mama fetiței de 3 ani. Gabriela Firea a anunțat că 70 de persoane din primărie sunt la izolare și nu mi vin la serviciu. Cercul celor cu care au intrat in contact cei din familia angajatului ADP se lărgește, iar oamenii sunt temători. Din această cauză au intervenit și procurorii, scrie evz.ro.

Un alt angajat al ADP Sectorul 4 a fost declarat infestat cu COVIT-19.

Fostul polițist care i-a îmbolnăvit pe cei șase a declarat pe propria răspundere că nu călătorise în afara ţării, dar a recunoscut, ulterior, că s-a întors în România din Israel pe 26 februarie.

Fostul polițist, care a păcălit autoritățile, ar fi putut răspândi foarte mult virusul, având în vedere că biroul său se afla în incinta Orășelului Copiilor, un loc foarte frecventat din Capitală, că a oferit mărțișoare colegelor, intrând astfel în contact cu zeci de persoane. Din cauza lui, șeful ADP sector 4, Marian Goleac a luat decizia de a trimite 120 de oameni acasa, pentru a-i proteja. Măsuri concrete din partea autorităților încă nu au fost comunicate. Doar muncitorii de la Salubritate, care nu au contact direct cu sediul ADP au rămas să lucreze pe străzi.

Comentarii Facebook