Duminica 21 Aprilie

Ora de vară 2021. Demersuri în Parlamentul European pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, cu câteva zile înainte de trecerea la „ora de vară”


Ora de vară 2021. Comisia pentru transport şi turism (TRAN) din Parlamentul European solicită Consiliului UE să urgenteze procedurile pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei.

Ora de vară 2021

În martie 2019, Parlamentul European a votat pentru a pune capăt practicii de ajustare a ceasurilor cu o oră, în primăvară și toamnă, începând din acest an.

Cu toate acestea, Consiliul UE nu are încă stabilită, după doi ani de analiză, o poziție comună, precizează un comunicat de presă al Comisiei TRAN.

Este important să ascultăm cererea cetățenilor noștri de a nu mai schimba ora. 4,6 milioane de persoane au răspuns la consultarea publică cu privire la această problemă. Se estimează că 20% din populație suferă de probleme fizice sau mentale care au legătură cu schimbarea orei. Acestea sunt adesea grupuri vulnerabile în societate, cum ar fi copii, vârstnici și bolnavi cronici” a declarat Johan Danielsson (grupul S&D), raportorul Parlamentului.

În prezent, trecerea la ora de vară se face în ultima duminică din martie, iar la ora de iarnă, în ultima duminică din octombrie.


Comentarii Facebook