Olena, lunetista care omoară pentru Ucraina: "Sunt pregătită dacă va fi război. Pentru ţara mea sunt gata să omor toţi duşmanii înarmaţi”


Olena este o fostă jurnalistă, acum lunetistă de elită în armata ucraineană. A ucis trei ținte într-o noapte în tranșeele din Donbas în 2017 și vrea să plece din nou la luptă în cazul unei invazii ruse. Într-un interviu, Olena a delacar că e gata să ucidă din nou pentru țara ei.

Femeia declară că pentru țara sa ar fi în stare să ia vieți, dar ar fi gata și să și-o dea pe a ei: „Pentru ţara mea, pentru Ucraina sunt gata să omor toţi duşmanii înarmaţi. Şi îi voi omorî dacă se va întâmpla o invazie. Sunt militar, nu mai pot da înapoi, e munca mea. Eu sunt luptător de primă linie”.

olina bilo 222.jpg

Olena, carte de vizită - lunetist în armată, femeia care omoară în numele Ucrainei

Fosta jurnalistă a îmbrăcat pentru prima dată haina de militar, pe post de voluntar acum mai mulți ani. „Am avut de ales între a rămâne jurnalist de război sau să fiu soldat”, își amintește lunetista.

Într-un final, Olena a ales armele în locul cuvintelor. Prima dată a fost soldat voluntar timp de 3 ani și jumătate, timp în care a scris o carte despre femeile de pe front și lucrurile cu care se confruntă acestea. În 2017, s-a întors la facultate și a devenit oficial artilerist. Apoi, timp de doi ani a făcut parte din Marină, relatează Obesrvatornews.ro

„Când eşti pe front cu luneta la ochi, ceilalţi au nevoie de tine”

Femeia-soldat este mai întâi soldat, iar mai apoi femeie. Când ești pe front cu luneta la ochi, ceilalţi au nevoie de tine, ştiu de ce eşti acolo, nu e niciun pericol, nimeni nu te fugăreşte”, declară Olena Bilozerska.

olena bilo.jpg

Fosta jurnalistă a luptat în Donbass, Mariupol, Donetsk şi a omorât 10 inamici în tranşee.

Unii oameni îşi imaginează profesia de sniper din filme. Că lunetistul vede în obiectiv ochiul victimei, dar pe front nu se întâmplă asta, nu îţi vezi victima faţă în faţă. Vezi doar un contur al unui om înarmat. De obicei, casca, arma. Şi e greu să spui dacă e înalt sau scund, dacă e gras sau slab. Pur şi simplu, vezi un duşman înarmat şi apeşi pe trăgaci”, a mai declarat aceasta.

Sunt pregătită dacă va fi război, dacă va fi o invazie şi cel mai probabil că aşa se va întâmpla. La mine în dormitor stă un cufăr încă din vremea Maidanului şi acolo e luneta mea, e puşca mea, vesta antiglonţ, casca, câteva uniforme, arme. Dacă va fi o invazie, din primele ore, o să îmi iau arma şi o să mergem acolo unde ne vor trimite”, declară mândră lunetista.

olena bilo 2.jpg

Sursa FOTO: Facebook Olena Bilozerska

Comentarii Facebook