O îngrijitoare româncă a fost arestată, după ce a internat forțat la azil bătrâna de care trebuia să aibă grija. Femeia s-a mutat cu familia în casa ei


O situație absolut șocantă a avut loc într-un orășel din Italia. O bătrână a fost păcălită de badanta româncă care o îngrijea, care a convins-o să vină în România după care a internat-o fără voia ei la azil. Îngrijitoarea s-a mutat mai apoi, cu alți români în casa pensionarei.

Totul a pornit în  2014, atunci când bătrâna o angajase pe româncă pentru ajutor casnic și mai ales pentru a avea grijă de soțul bolnav.

Femeia se mutase în casa lor, iar la scurt timp soțul bătrânei a decedat. 

După moartea soțului, senioara a fost diagnosticată cu depresie, având o stare extrem de vulnerabilă. 

Românca a profitat de starea bătrânei și i-a propus să facă o excursie în România. Odată ajunsă în țara noastră pensionara a fost internată forțat la un azil, fiind mutată mai apoi la mama badantei pentru a fi supravegheată mai îndeaproape, informează stiridiaspora.ro.

Înainte de a veni în țară, profitând de starea psihică a femeii, care tocmai își pierduse soțul, românca a convins-o să întocmească o procură generală pe numele ei la notar, să încheie o poliță de asigurare de viață de 120 000 euro din care ea era singura beneficiară și a însoțit-o la filiala băncii unde avea economiile să o pună să semneze o împuternicire pentru a opera asupra conturilor sale curente.

Bătrâna din Castagnole Lanze a locuit ani de zile în România complet izolată de puținii oameni pe care îi cunoștea în Italia, într-un loc în care nu cunoștea limba vorbită și cu un telefon mobil cu cartelă românească de pe care o putea apela doar pe româncă. Toate actele sale de identitate au fost păstrate de familia de români.

Bătrâna a reușit să se întoarcă în Italia, în vara anului 2023, din cauza unor probleme de sănătate, moment în care a descoperit că în casa ei locuia românca alături de alți compatrioți, o parte din ei, rude. 

Pensionara a reușit să informeze autoritățile care au început o anchetă. Astfel, au descoperit că de-a lungul anilor badanta reușise să cheltuie 317 000 euro din banii bătrânei. 

Mai mult, anchetatorii au descoperit că a fost depus și un testament care indica faptul că românca urma să fie moștenitor unic al tuturor bunurilor bătrânei.

Experții au concluzionat că femeia păcălită se afla într-o stare mentală precară la momentul în care a acceptat sugestiile româncei,  având tendința de a face alegeri forțate din cauza fricii de abandon. 

Îngrijotoarea din România se află acum în arest la domiciliu iar bunurile și banii suspectați că ar fi provenit de la bătrână au fost confiscate. 


Comentarii Facebook