Ministrul Transporturilor a declarat că ”Statul paralel” este de vină pentru lipsa autostrăzilor


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că România nu are autostrăzi, din cauza intervenţiilor ”statului paralel”.

Oamenii erau terorizaţi de statul paralel, de tot felul de ameninţări, că dacă semnezi te duci la puşcărie” și nu au fost semnate mai multe contracte privind infrastructura de transport.

A fost tot timpul teroare, tot timpul eu le-am cerut angajaţilor din servicii, din companii să dea dovadă de mai mult curaj în abordarea problemelor, să nu se lase intimidaţi de ceea ce vedeau pe la televizor: plimbări pe la DNA, arestări dimineaţa. În contextul acesta, mulţi oameni au spus că nu vor să facă act adiţional la contract, că s-ar putea interpreta, în condiţiile în care pe noi ne-ar fi ajutat să deblocăm un proiect sau să mergem mai departe, şi era un lucru legal, dar le era frică să semneze”, a spus ministrul Cuc.

Trebuie ”să facem lucrurile mult mai clare, să nu le fie frică să semneze, pentru că răbdarea oamenilor, inclusiv a mea ca ministru, a ajuns undeva la limita normalităţii. Nu mai suport să îmi spună nimeni că nu se poate. Dacă nu poate să spună de ce nu se poate. Dacă există o constrângere legislativă, modificăm legea”, a mai spus Cuc.

Ministrul a spus că nu știe dacă serviciile au făcut intervenţii în acest domeniu.

Comentarii Facebook