Viorica Dăncilă susține că ”guvernările PSD” au construit 500 km de autostradă


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Craiova, că în timpul guvernărilor PSD s-au construit 500 de km de autostradă.

Premierul s-a lăudat cu faptul că săptămâna trecută au început lucrările la primii kilometri de autostradă din Moldova.

PSD modernizează și căile ferate, cel puțin în proiectele de pe hârtie. Premierul a mai spus că este în desfăşurare Programul de modernizare a liniei de cale ferată pe secţiunea Arad – Caransebeş – Craiova – Calafat şi Craiova – Bucureşti – Constanţa Port, care va ajuta la creşterea capacităţii de transport, reducerea timpilor de parcurs şi eliminarea restricţiilor de viteză, scrie Mediafax.

Nu în ultimul rând, Guvernul a aprobat de curând Proiectul pentru Bucureşti-Craiova- Drobeta-Lugoj cu bifurcaţie şi spre Calafat dinspre Craiova care va fi realizat în Parteneriat Public Privat. În aprilie o să fie gata studiul de fundamentare pentru a putea fi scos la licitaţie. Proiectul Pitesti-Sibiu, la fel de aşteptat se află în stadiu destul de avansat. Proiectare şi execuţie Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa - procesul de evaluare a ofertelor a fost finalizat. A fost anunţat câştigătorul. Astăzi (luni - n.r.) expiră perioada de contestaţii şi dacă totul este în regulă, până la sfârşitul săptămânii putem semna contractul. De asemenea, procesul de evaluare a ofertelor a fost finalizat şi pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 5 Curtea de Argeş – Piteşti”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Premierul îi înțelege pe cei care cer autostrăzi și protestează. ”Oamenii au dreptate, au dreptate să fie supăraţi pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu. Însă, adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernarile PSD s-au făcut peste 500 km de autostradă din cei existenţi. În alte guvernări au fost zero km! Şi să nu uităm că ministrul Transporturilor din anul 1999, devenit apoi preşedintele României, ne explica faptul că: <România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naţionale>. Ne luptăm de ani buni cu această mentalitate profund greşită, dar şi cu o serie de piedici puse parcă intenţionat de unii”, a spus Dăncilă.

Am făcut această paranteză pentru a spune lucrurilor pe nume. Da, este o problemă esenţială pentru dezvoltarea viitoare a României însă acest lucru nu îl putem rezolva decât punând umărul la acţiune, nu făcând circ şi declaraţii politice”, a mai spus Dăncilă.

Comentarii Facebook