Miercuri 6 Iulie

Mikola, ucraineanul torturat și îngropat de viu de ruși: „Glonţul a intrat prin obraz şi mi-a ieşit pe la ceafă!”


Mikola Kulicennko este un ucrainean care a reușit să scape cu viață din mâna rușilor. Acesta și-a povestit experiența tragică într-un interviu pentru postul public de televiziune din Ucraina.

Bărbatul susține că, pe data de 18 martie, soldații ruși au intrat în casa în care locuia alături de frații lui. Inițial, doar pentru percheziții. Totul s-a schimbat însă în momentul în care aceștia au găsit uniforma de militar a fratelui său mai mic. Acela a fost momentul în care rușii au presupus că toți fac parte din armată și i-au dus la „interogatoriu”.

„Am fost executați pe rând”

Mikola spune că fratele său, Evgheni, a fost scos afară, pun în genunchi, iar rușii au început să îl bată cu o bâtă găsită în casă. Apoi, Mikola, împreună cu frații săi au fost legați la ochi și duși într-o casă din pădure unde au fost torturați și amenințați că li se vor tăia mâinile și picioarele. Trei zile au fost persecutați, după care au fost scoși din acea casă, pe rând și executați. 

Evgheni, cel mai mic dintre frați, a fost primul executat, apoi a urmat Dima, cel mai mare dintre frați, iar Mikola a fost ultimul. „Şi iată-mă în mormânt, alături de fratele mai mare şi, puţin mai departe, de cel mai mic. El a fost primul împuşcat. L-au aruncat în groapă, apoi l-au împuşcat pe Dima. Apoi m-au împuşcat pe mine şi m-au împins cu piciorul. Am căzut peste fratele mai în vârstă”, a povestit îngrozit ucrainenul. 

buried brothers.PNG

„Am crezut că sunt pe lumea cealaltă”

Viaţa mi-a bătut moartea. Glonţul a intrat prin obraz şi mi-a ieşit pe la ceafă, pe sub ureche. Când m-am trezit, sângele şiroia. Am crezut că am halucinaţii, că sunt pe lumea cealaltă”, spune Mikola Kulincenko potrivit CNN

buried 1.PNG

Bărbatul nu doar că a supraviețuit, dar a reușit să iasă din groapa comună în care fusese aruncat alături de frații lui, dar și de alți civili uciși. Nikolai a reuşit să ajungă în cel mai apropiat sat şi să treacă de un punct de control rusesc. Acolo a fost adăpostit de o localnică, Valentina Petrovna.

Era plin tot de pământ. L-am invitat în casă să se spele şi să ia micul dejun. L-am ajutat să se înzdrăvenească puţin pentru a putea pleca mai departe, şi a plecat. Întotdeauna ne îmbrăţişăm când ne întâlnim. A devenit ca un membru al familiei”, a spus femeia potrivit epochtimes-romania.com.

„Acțiunile militarilor Federației Ruse, crime premeditate” 

Bărbatul nu a realizat cât de gravă este situația până în momentul în care rușii s-au retras din zonă iar ucrainenii au deschis groapa comună. Mikola și-a văzut acolo frații. Aceștia aveau răni la cap, legați de mâini și de picioare.

Acțiunile militarilor neidentificați ai Federației Ruse, crime premeditate, încalcă legile războiului în ceea ce privește luarea de ostatici în rândul populației civile”, a declarat Serhi Hamaiko, procurorul regiunii Cernihiv.  

Frații Kulincenko au fost înmormântați creștinește după retragerea trupelor ruse. 


Comentarii Facebook