Duminica 28 Aprilie

Meteorologii anunță temperaturi extreme! România se confruntă cu cea mai geroasă perioadă din acest an


Se face și mai frig în România! Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat cât va mai ține valul de ger.

Furtuna Isha, care a făcut prăpăd în mai multe zone ale Europei, lovește și țara noastră. Meteorologii spun că, cel puțin până miercuri, temperaturile vor rămâne negative în toată țara. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat la Antena 3 CNN cum va fi vremea și la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare.

„Vom vorbi de încălzire și de creștere a valorilor termice, dar doar timid, aș putea spune, pentru că ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, adică diferențele vor fi, într-adevăr, între 0 până la 7...8 grade începând de joi, din a doua parte a acestei săptămâni. Minimele vor crește ușor, dar vor rămâne preponderent negative, până la valori de -5 grade, ulterior 1...2 grade în zona litoralului, dar și în Capitală.  

Până atunci, debutul săptămânii și prima jumătate a acestei săptămâni, vor fi caracterizate de o vreme geroasă noaptea și dimineața, cu minime foarte coborâte, până la -18 grade, așa cum am înregistrat și în această dimineață. La fel vom înregistra și mâine dimineață, și miercuri dimineața, și este posibil ca cele mai coborâte valori să le înregistrăm în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -17...-18 grade, până la -7 grade în zonele mai joase de relief. 

Inclusiv în Capitală, în această dimineață, la stația București Băneasa, am avut -10 grade, și același ecart termic va fi de interes și în următoarele nopți și dimineți”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Potrivit meteorologilor, în următoarea săptămână, vremea va fi caracterizată de alternanțe termice puternice de la o zi la alta. De la 1 ianuarie însă, temperaturile încep să crească. 

Prognoza meteo pentru Transilvania

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește ușor până spre 4...5 grade în ziua de 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-29 ianuarie. După 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 4...5 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele, vor crește de la medii în jurul a - 10 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 25 ianuarie. Ulterior nopții de 25 ianuarie, intervalul 26-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice, minimele urmând a se încadra între -6 și 0 grade; cele mai reci nopți fiind în noaptea de 27 ianuarie și nopțile de 29 și 30 ianuarie. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, ajungând spre -1...0 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 25-27 ianuarie și 2-4 februarie. 

Comentarii Facebook